2019-08-23 06:10:04• hírek • Bede Emőke

Óvatosságra inti a szórakozni vágyókat a csendőrség

Nem csak Szatmár megye lakossága, de a rendfenntartó szervek számára is eseménydúsnak ígérkezik az előttünk álló hétvége: a Partiumi Magyar Napok mellett néhány településen falunapot, máshol sporteseményeket tartanak. Ahol pedig sok ember gyűlik össze, ott értelemszerűen megnő a biztonsági kockázat is, épp ezért a rendőrség mellett a Szatmár Megyei Csendőr-felügyelőség is számos egységet küld a helyszínekre.

Mivel több eseménnyel kapcsolatban is forgalomkorlátozásokra lehet számítani, ezért a csendőrség azt tanácsolja az autósoknak, hogy tartsák tiszteletben a közlekedési rendőrség jelzéseit, és legyenek a szokásosnál is éberebbek a forgalomban. Emellett érdemes lehet azt is számításba venni, hogy inkább mellőzzük a kocsihasználatot és gyalogosan közelítsük meg a rendezvények helyszíneit, hiszen így még a parkolóhely-kereséssel sem kell vesződnünk.


A csendőrség elsődleges feladata a rendfenntartás és a lehetséges incidensek, botrányok elkerülése lesz, de a lakosság is sokat tehet azért, hogy a események kellemetlenségek nélkül zajlódjanak le. A hatóság mindenkit arra int, hogy saját értékeire (zsebekre, táskákra, csomagokra) fokozottan vigyázzon, hiszen a nagy tömegben a szarkák könnyen és észrevétlenül kifoszthatnak bárkit. Ezen oknál fogva a rendezvényeken nem ajánlatos értékes és figyelemfelkeltő ékszereket vagy egyéb holmikat sem viselni. Amennyire csak lehet, az alkoholt mellőzni kell, ugyanis ittas állapotban az ember hajlamosabb olyan dolgok elkövetésére, melyek már a bűncselekmények kategóriájába tartoznak. Noha ez csak néhány apróság, mégis szem előtt tartva ezen tanácsokat, jelentősen megnő annak az esélye, hogy az önfeledt szórakozás nem válik rémálommá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: